АТ «Криворізька теплоцентраль» інформує своїх споживачів (коротко)

За листопад 2021 року у платіжках споживачів з’явились дві нові назви послуг:

  • плата за послугу постачання теплової енергії (нарахування по будинковому лічильнику);
  • плата за абонентське обслуговування, яка складає 7,01 або 7,69 грн на особовий рахунок.

На особових рахунках споживачів, у яких є переплата за опалення по лічильнику або опалення, у грудні 2021 року та січні 2022 року, сплачені кошти будуть перенесені на діючу послугу з постачання теплової енергії.

Ці зміни відбулися відповідно до вимог:

  • Закону України від 03.12.2020 №1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (далі – Закон), яким запроваджено публічні договори про надання послуг з постачання теплової енергії.
  • Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Мінрегіоном від 22.11.2018 № 315, зареєстрованим в Мін’юсті 28.12.2018 за № 1502/32954 (далі по тексту – Методика № 315) - відповідно до якої здійснюється розподіл теплової енергії у будинку .
  • За такою моделлю договірних відносин плата виконавцю комунальної послуги складається:
    • з плати за послугу постачання теплової енергії - це плата за теплову енергію, яка використана на опалення житлового будинку, згідно показників комерційного вузла обліку теплової енергії.
    • плати за абонентське обслуговування - це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладанням договору про надання комунальної послуги та здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами

Споживачам, квартири яких обладнані автономним опаленням,- згідно Методики № 315, здійснюється нарахування за функціонування внутрішньобудинкової системи опалення та за опалення місць загального користування.

Детально